ESTHER APITULEY

ALT VIOLISTE

Nieuws

Sold Out! Viola Viola Dinerconcert 26 januari

VioladinnerconcertBedankt voor jullie komst! De aftrap van het Viola Viola Festival was geslaagd!

Prelude op Viola ViolaFestival (16 t/m 18 mei)

Ik heb afgelopen zondag erg genoten in de Doelenzaal. Jullie aanwezigheid en enthousiasme heeft van het Viola Viola Dinerconcert een waar succes gemaakt! Graag wil ik via deze weg u als gast, maar ook het Internationale Danstheater als gastheer, Dieuwertje Blok als presentatrice, alle muzikanten, vrijwilligers, bestuur, de cateraar en de festivalcrew bedanken.

Lees meer...

Filmpje Highlights first edition International Viola Viola Festival 2012 o.l.v. Esther Apituley

The first edition of the International Viola Viola Festival in spring 2012 was a big succes! The Viola Viola Festival is committed to the promotion of the viola as well as to encouraging the enthusiasm of new audiences for classical music.
Artistic leader Esther Apituley has focused on innovative programming and lively interpretations. 

With the Bavo Cathedrale Choir School, Iva Bittová, Esther Apituley, Hans Dagelet, Bohuslav Martinú Philharmonic Orchestra, Geert Chatrou, Dieuwertje Blok, Brigitte Kaandorp, Peter Kuit, Harry de Wit, Bloemendaals Youth Orchestra, Jaro Dance Group, Magogo Orchestra with conductor Arjan Tien, Chamber Orchestra of the Netherlands Symphony Orchestra with conductor Peter Bogaert, Viola Big Band, Violaviola Orchestra and many, many others.

 

 

 

Nieuw te boeken programma's altvioliste Esther Apituley

Nieuwe muzikale wegen, verrassen, drempels verlagen, een uitgekiende combinatie van auditieve en visuele elementen.

Esther2De befaamde Nederlandse altvioliste Esther Apituley geeft gevarieerde, virtuoze klassieke concerten van hoog niveau. Een fraai en afwisselend programma met meesterwerken van onder andere Bach, Brahms, Schumann en Dohnany. Als de prima donna van de altviool heeft Esther zich toegelegd op een vernieuwende programmering en een levendige interpretatie.

Na een jarenlange praktijk in de klassieke muziekuitvoering vond ze de juiste toon om de afstand met het publiek te verkleinen en de muziek toegankelijk te maken. Zij wil graag dat iedereen, óók de kinderen, in de ban raakt van klassieke muziek. Dit doet Esther door nieuwe muzikale wegen in te slaan, te verrassen met een uitgekiende, zichzelf versterkende combinatie van auditieve en visuele elementen. Zo raakt het publiek ook intenser betrokken bij de muziek.

Bekijk de te boeken programma's

RTV N-H Interview met Esther Apituley!

 

rtvnhBeluister het leuke en informatieve interview met Esther Apituley. Esther is na de intro van Brigitte Kaandorp (vanaf 35.00) aan het woord. Klik hier

Viola Viola Flashmob Bijenkorf Den Haag zeer geslaagd! Bekijk de video!

381226 180374588725085 100002576354948 339838 1191017923 n

 Op zaterdag 10 december 2011 heeft Esther Apituley samen met wel 40 altviolisten bezoekers van de Bijenkorf in Den-Haag verrast met een flashmob. De altviolisten doken op uit het winkelend publiek als stewardess, zuster, in fitness tenue of als danseres. Vele 'toevallige' passanten bleken ineens een altviool te bespelen! Met de flashmob heeft Viola Viola de officiële aftrap gegeven voor het 1e internationale Viola Viola festival in maart 2012. Van de flashmob is een professionele film gemaakt.Esther Apituley interview bij Kunstof TV (NPS)

kunststof logo vierkantVioliste Esther Apituley wil graag dat mensen, en kinderen al helemaal, in de ban raken van klassieke muziek. Daar werkt ze hard aan in haar concerten en met speciale programma's. De altvioliste en hoofdvakdocente aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam houdt dan ook van variatie in haar voorstellingen. In Kunststof TV treedt Esther Apituley op met pianist Jeroen Bal en met kunstfluiter Geert Chatrou.

Bekijk de uitzending op de website van Kunstof TV of bekijk de uitzending direct op de player hieronder. De uitzending begint na de commercial.

 

 

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

</p>'</p>'</p>'</p>'</p>'</p>'

Nieuwe recentie Parool Theater 31 oktober 2011

EstherApituley1L.LammertinkEen leuke recentie van mijn optreden in het Parool Theater verschenen in het Amsterdams Dagblad het Parool op 31-10-2011

Klik op play om de recentie te lezen

Artikel Gooi en Eemlander: 30 november Esther Apituley in Kunstcafé Huizen

Kunstcafé met Esther Apituley op de bres voor de altviool!

HUIZEN - De altviool en exclusieve hoeden staan centraal in Kunstcafé Huizen in Theater De Boerderij op woensdagavond 30 november. Deze derde aflevering van het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd door Claire Verlinden, in Het Gooi bekend van cursussen 'luisteren naar klassiek muziek'. De altvioliste en hoofdvakdocente aan het Sweelinck Conservatorium Esther Apituley zal samen met pianiste Rië Tanaka de altviool als solo-instrument voor het voetlicht brengen. Maar voor het zover is zal het Sweelinck Strijkkwartet optreden en zal hoedenontwerpster Marianne Jongkind de bezoekers inwijden in de geheimen van de kunst van het hoedenmaken.

Krant-GE-22nov2011 Veel aandacht voor muziek tijdens Huiz er kunstcafe

Klik hier om het artikel op de website van de Gooi en Eemlander te bekijken

Programmering Viola Viola Festival 2014

  • VIOLAVIOLA Festival 2014 - Viola Viola Festivalbutton1
  • VIOLAVIOLA Festival 2014 - Viola Viola Festivalbutton2
  • VIOLAVIOLA Festival 2014 - Viola Viola Festivalbutton3