ESTHER APITULEY

ALT VIOLISTE

  • VOORPAGINASLIDER
  • boek-esther-apituley
  • concertagenda-esther-apituley

Internationaal Viola Viola Festival 16 tm 18 maart 2012

violaviolafestival3Van 16 tot en met 18 maart 2012 staat Haarlem in het teken van de allereerste editie van het Internationaal Viola Viola Festival. Een eigentijds en veelzijdig festival met als middelpunt de altviool, het sonore maar ondergeschoven kindje uit de strijkersfamilie.

De Philharmonie Haarlem is het festivaltoneel. Naast bijzondere programmering in de Grote Zaal word je getrakteerd op een scala aan verrassingen in de andere zalen van de Philharmonie.

Deze eerste editie heeft Tsjechië als vertrekpunt. Met muziek van Dvořák en gedichten van Jana Beranová. Maar bij muziek en poëzie blijft het niet. Je krijgt een kleurrijke aaneenschakeling van kunstvormen smaakvol opgedist, waaronder tapdans, films, kunstfluiten, kamermuziek, rap, workshops, films en cabaret. Drie dagen muziek, theater, films en meer!

 

Nederland is een festival rijker en zal het weten ook !

M.m.v. Esther Apituley, Hans Dagelet, Geert Chatrou, Bohuslav Martinů Philharmonia, Iva Bittova, Brigitte Kaandorp, Jaro Dance Group, Paul Witteman, Huib Ramaer, Frans Thomése, Kathedrale Koorschool van de St. Bavo, Ricciotti Ensemble, Magogo Orkest, Kamerorkest van het Nederlands Symfonieorkest, het ViolaViola Orkest e.v.a.

Bekijk de programmering op www.violaviola.nl

Bekijk de Flyer!

 


</p>"</p>"

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

...Alles bestaat uit muziek; alles wat je kunt bevatten, alles waarnaar je kunt verlangen, en alles wat je niet kunt verdragen...

 

Dit is het credo van Esther Apituley, altviolist en artistiek leider van de nieuwe stichting Viola Viola. Apituley legt zich in de klassieke muziek toe op een levendige presentatie, waarmee zij de afstand tot het publiek op een nieuwe manier weet te verkleinen.

Programmering Viola Viola Festival 2014

  • VIOLAVIOLA Festival 2014 - Viola Viola Festivalbutton1
  • VIOLAVIOLA Festival 2014 - Viola Viola Festivalbutton2
  • VIOLAVIOLA Festival 2014 - Viola Viola Festivalbutton3